lördag 20 juni 2009

Aggerar istället för politiskt babbel

Säga vad man vill om US och A som Borat säger. Men en singel mamma som har laddat ner ett par låtar via kazaa har nu fått sin dom. 15 miljoner kronor ska hon betala för 24 låtar, hon påpekar så klart att det kan ha varit hennes barn eller ex make. Men lyckades inte övertala juryn för sin oskuld.

Magstarkt så klart, men hon borde gått med på en uppgörelse då de tidigare fallen har fått böta ca 5000 dollar istället. Vi får se vad som händer framgent eftersom följande fall är ett exempel för kommande domar. 99 kr i månaden kostar det att streama från Spotify, 151 515 månader räcker det till, dvs. 12 626 År. Fildelning går dock under jorden i och med anonymitetsprogram. Se artikel i dn.se.

Det stor dock i artikeln "Och allt fler fildelare väljer att dölja sitt ip-nummer." Jag vill påpeka att det inte stämmer alls. Det finns vanliga surfare och internetanvändare som vill att du ska ge blanka F_N i vad "folket" survar på.

Som vanligt dog
det en handfull människor under helgen. En man i Aneby som inte är långt ifrån där jag tidigare har bott. Det tråkiga är att alkoholen har en bidragande orsak (troligen) varpå denne man körde för fort och in i ett träd. Frågan är nu vad för Alkohol politik man ska ha för att få bot på dessa dödsfall. Trots fall likt denna så tycker jag att alkohol politiken ska släppas loss en aning. Man ska så klart inte ge upp, men någon förankring till verkligheten och mäta stor risk eller liten risk verkar alla inte kunna få. En annan man som dog av knivskador visar även att bråken leder till dödsfall förmodligen i och med alkohol. Jag tycker man får göra som jag, dricka måttligt varpå jag pigg och rask gick upp vid 7 och tvättade 4 maskiner. Ingen baksmälla här inte.

Men det finns så klart roliga saker som händer, Ivar Kamprad vill öppna IKEA i Iran. Och tv 4 startar en serie där unga kriminella som inte har suttit inne ska få sitta på kåken och känna hur det är. Berika deras sinne till bättre vägar om inte annat.

, , , , , .....

1 kommentarer:

Anonym sa...

Rättsrötan är redan här i sverige.

30 Miljoner och ett års fängelse för "medhjälp till upphovsrättsbrott". Ett brott som de facto bygger på att ett huvudbrott har bevisats och fastslagits och någon blivit dömd för det. Detta huvudbrott har inte på något sätt ens existerat eller ens i det minsta bevisats. Det är absurdt och rättsrötan vet inga gränser. En mutad polis (Jim Keyzer) som håller utredningen, en jävig domare och en beställd razzia utförd genom ministerstyre efter påtryckningar från främmande stat som hotar med WTO sanktioner.

Har inte redan rättsrötan kommit till Sverige?

IPRED ger en privat "polis" helt utan rättslig utbildning rätt att göra husrannsakan och beslagta utrustning på ett sätt som inte ens polisen får. De får kringgå PUL, begära kvarstad efter bara misstanke och rättssäkerheten i en sådan misstanke är så icke existentiell att det är sjukt.

Har inte redan rättsrötan kommit till Sverige?

Skicka en kommentar

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template