tisdag 23 juni 2009

Klimatlarm sågas

Dagens nyheter gör ett ryck och uppmärksammar klimatfrågan med en annan vändning. Tidigare har det varit fokusering på isen som smälter och huruvida Nordpolen kan bli is fri sommaren 2009.


"Hotet om global uppvärmning är överdrivet och varningarna från FN:s klimatpanel ska inte tas som sanning." skriver Johan Schück på dn.se. (IPCC)

Globala uppvärmningen med katastrofala följder är mer en religiös sanning. Inga andra uppgifter, forskningsresultat tillåts visas i samma debatt. Man väljer helt enkelt att lyssna på det man vill tro. Istället för att se på helheten och mäta samtliga forskningsresultat gentemot varandra.

En etablerad sanning som har drivits fram av politiker och organisationer är att ökat koldioxid leder till global uppvärmning. Nils Lundgren säger dock att det finns fakta som säger tvärt om. Klimatkonferensen i Danmark tes även bli ett fiasko. Ska bli spännande och se vad presidenten för klimatkonferensen får fram.

***

Från det perspektiv jag ser på saken är inte koldioxid grundproblemet. Ökningen av befolkningen är grundstommen. När min farfar var liten var det 4 miljarder människor på jorden, när min far var liten var det 5 miljarder. Och idag är vi 6 miljarder, vilket utgör det som en saklig grund till hur världen ser ut idag. Det ska odlas mer, fler kör bilar, konflikter m.m. skapas i och med antalet människor samma yta. Själva eskaleringen är som en upp och ner vänd triangel varpå det ökar med så snabbt antal under en så pass kort tid.

En annan karta visar dock att en föds och en dör (länk). I Sverige dör det en ca var 6:e minut och föds en person var 6:e minut.

Jag tycker dock när man ser på helheten så är det inte allt så illa på jorden. Avgasproblemen innan katalysatorn fanns, skogsdöden på 70 talet. Svält i större delar av världen innan informationssamhället var exploaterat. Det var värre förr om man så säger, Vi är för dåliga på att se utvecklingsländerna såsom Afrika och delar av fattiga länder i Asien för vad det är. Som sagt så är de länder under utveckling.

Vill man få en rapport om klimatet hänvisar jag till:
Per Welander, f. 1950, civ.ing. Elektroteknik - KTH, fil. kand. i fysik, numerisk analys - Stockholms Universitet. Arbetat som entreprenör och VD för olika IT-företag. Blev intresserad av klimat i samband med deltagande i ett forskningsprojekt om Arktis vid University of Washington. Driver sedan 2005 klimatbloggen Moderna Myter som har 400.000 läsare per år. Deltog i internationella klimatkonferensen i New York 2009.


, , , , , , , .....

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template