onsdag 17 juni 2009

De mindre partier kommer inte hela vägen

De mindre partierna PP och SD kommer inte in i riksdagen enligt undersökning (scb) som svd.se presenterar. Jag tror att mindre partier som har ett mindre spektra lyckas bättre i Europa parlamentet. Men i riksdagsval är det snudd på att "enfrågespartier" får det mycket svårt. såtillvida inte en fråga har sådan stor vikt att det tar över mer generella punkter som Miljö, arbete, utbildning, skola, sjukvård m.m.

Henrik Brors på dn.se kommenterar efter onsdagens partiledardebatt om resultatet var en besvikelse för de större partierna.

Märktes det något av EU-valet i debatten?

- Ja, en hel del. Både Reinfeldt och Sahlin kommenterade sina partiers resultat och erkände, om än i inlindade formuleringar, att de var en besvikelse. Reinfeldt sa att det berodde på att Marit Paulsen lockat många väljare till Folkpartiet och Sahlin förklarade tillbakagången för S med att partiet inte lyckats få sina väljare att gå och rösta.


Jag hoppas att samtliga partier har en bra strategi för hur de ska få ut information om respektive parti. Det går inte komma två månader innan valet som Alf Svensson (Kd) sa i en intervju i och med Eu valet 2009.





, ........

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template